Ben je de eigenaar van een bouwbedrijf? Dan heb je regelmatig steigers nodig om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Het punt is echter dat het best lastig kan zijn om een steiger te vervoeren. Het is veel gedoe en soms zelfs onveilig. Gelukkig zijn er om die reden tegenwoordig ook steigeraanhangers. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Ook zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Daarbij kun je denken aan de maximale belading en vele andere zaken. In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.
Maximale belading
De maximale belading van een steigeraanhanger is een brede rolsteiger met een werkhoogte van 14,2 meter. Dit is een traditionele steiger en die kun je er dus sowieso mee vervoeren. Daarnaast kun je er ook een brede rolsteiger van 13,2 meter werkhoogte en voorloopleuningen mee vervoeren.
Heb je een extra rijbewijs nodig
Veel mensen denken dat ze voor een steigeraanhanger een extra rijbewijs nodig hebben. Dit is gelukkig niet het geval. Rijbewijs B is voldoende wanneer het totaalgewicht lager is dan 750 kilogram. Bij een rolsteiger is dit het geval, dus daarom heb je geen extra rijbewijs nodig. Het punt is echter wel dat de auto en de aanhanger samen maximaal 3500 kilo mogen wegen. Mensen met een zware auto moeten dit dus vooraf meten om vervelende boetes te voorkomen.
Is het verplicht om de aanhanger te laten keuren?
Veel mensen vragen zich ook af of het verplicht is om de aanhanger te laten keuren. Wettelijk is dit niet verplicht, maar we raden je toch aan om dit regelmatig te doen. Dit is namelijk goed voor de verkeersveiligheid. Dus je kunt de aanhanger het beste periodiek laten nakijken. Controleer de aanhanger ook goed voor je ermee gaat rijden. In de handleiding staan verschillende controlepunten. Daarmee reduceer je de kans op grote problemen.
Heb je een kenteken nodig?
Dan vragen veel mensen zich ook nog af of je een kenteken nodig hebt. In Nederland ben je verplicht om een kenteken op de aanhanger te plaatsen. Dit moet hetzelfde kenteken zijn als het kentekennummer van het trekkende voertuig. In Nederland is dit een wit kenteken en deze kun je laten maken bij een erkende fabrikant.
Zoek je een enkele ladder van Rolsteiger.net? Bekijk dan de website!